27 квітня 2024   18:59   230

В Одесі тренувальний літак Як-52 "вполював" два безпілотника

В Одесі тренувальний літак Як-52 "вполював" два безпілотника
У суботу, 27 квітня Сили оборони в Одесі збили два розвідувальні російські дрони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативне командування "Південь".

"У небі над Одещиною із застосуванням легкомоторної авіації, у взаємодії із Силами оборони Півдня України знищено два розвідувальних дрони росіян", - йдеться в повідомленні.

Що передувало

Вдень в одеських телеграм-каналах з'явилися відео, як тренувальний літак ЯК-52 полює на ворожі безпілотники. Згодом українські військові підтвердили інформацію, що влалося "вполювати" аж два російські розвідувальні дрони. Мова йде про безпілотники "Орлан -10".

"Орлан-10" - це багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ведення спостереження за протяжними і локальними об'єктами у важкодоступній місцевості виробництва ТОВ "Спеціальний технологічний центр". Використовує двигун внутрішнього згоряння як силову установку.

Україна переробляє легку авіацію під штурмовики

Сама ідея модернізувати легку авіацію в штурмовики не нова. Варто зазначити, що Сполучені Штати мають легкомоторні штурмовики Super Tucano від американського виробника сільськогосподарських літаків Air Tractor. У квітні 2023 року, Україна двічі подавала запит на закупівлю цим літаків, але нам їх не продали.

ЗСУ нищать російську техніку

Нагадаємо, українські воїни у Донецькій області за один раз знищили дев'ять російських військових та бронетехніку ворога. Для цього використовувалися дрони-камікадзе.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: