9 травня 2024   17:29   324

Зеленський - про наступ РФ: Ми зупинимо їх ініціативу на сході після отримання нових партій зброї

Зеленський - про наступ РФ: Ми зупинимо їх ініціативу на сході після отримання нових партій зброї
Сили оборони зупинять наступальні дії російських окупантів після надходження в Україну нових партій озброєння, зокрема, із ухваленого США військового пакету.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з главою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві.

«Так, є поставки, але не ті обʼєми, які були проголосовані (Конгресом США - ред). Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави», - сказав він.

Зеленський зазначив, що Росія, користуючись нестачею у України озброєння, збільшила свої війська на півночі і сході.

Проте, як додав Президент, за інформацією української сторони, у ворога «не так все добре, як вони вважали».

Висловлюючись стосовно військової допомоги США, за яку проголосував Конгрес, Зеленський зазначив, що мають пройти тижні і місяці, щоб обіцяне озброєння надійшло до України.

Разом з тим Зеленський наголосив, що українським Силам оборони допомагає триматися українська зброя, виробництво якої зросло. Зокрема, йдеться про збільшення виробництва вітчизняної артилерії, артилерійських снарядів і дронів, а також ПТРК «Стугна» і «Корсар», сказав він.

Зеленський також зазначив, що вже відбуваються ротації військових, проте замість «бригад, які виводяться, повинні заходити укомплектовані бригади».
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: