27 квітня 2024   17:12   1000

У Краматорську НЕ ремонтуватимуть будинок за 46 млн

У Краматорську НЕ ремонтуватимуть будинок за 46 млн
Держаудитслужба знайшла порушення у закупівлі.

У Краматорську скасували тендер на ремонт будинку по вулиці Ярослава Мудрого, 44. За майже 46 млн грн там мали демонтувати пошкоджені конструкції, встановити нові стіни, вікна, двері, провести комунікації, зробити утеплення тощо. Втім, Держаудитслужба знайшла порушення у закупівлі. Детальніше — у матеріалі "Вільного Радіо".

Про скасування тендеру повідомили у Держаудитслужбі.

Будинок по вул. Ярослава Мудрого, 44 потрапив під обстріл в ніч на 31 серпня 2022-го. І у 2024 році тут мали розпочати ремонт.

Контракт на реконструкцію цього пошкодженого обстрілом будинку та ще одного по вул. Б. Хмельницького, 4 дістався місцевій ТОВ “Монтажно-будівельна компанія СДМК”. Підряди підприємство отримало без конкуренції, як єдиний учасник.

Під час моніторингу тендерної пропозиції у системі Prozorro Держаудитслужба встановила порушення законодавства з боку обох учасників: як замовника проведення аварійно-ремонтних робіт — управління житлово-комунального господарства Краматорської міськради, так і їх виконавця — приватної фірми, яка попри невідповідність тендерній пропозиції стала переможцем конкурсу.
До обох сторін в аудиторів була низка запитань. Зокрема, підрядника просили надати інформацію щодо наявності необхідної для ремонту техніки: бурових установок перфораторного буріння, асфальтоукладальників, електронасосних агрегатів з регулюванням ручної подачі для будівельних розчинів тощо. А замовника — обґрунтувати технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, бюджетне призначення, очікувану вартість.

За результатами перевірки управління ЖКГ скасувало рішення про визначення ТОВ “МБК СДМК” переможцем у процедурі закупівлі та скасувало торги.

У листопаді 2023 року ремонт будинку по вул. Ярослава Мудрого, 44 внесли в план післявоєнного відновлення Краматорська. Тоді орієнтовну вартість ремонту п’ятиповерхівки для 130 жителів оцінювали у 1,3 млн доларів. Для цього планували шукати гроші в донорів. У лютому 2024 року оголосили тендер на понад 37 мільйонів гривень з місцевого бюджету, аби розпочати ремонтні роботи, які тривали б до кінця 2025-го.

Згодом на ремонт будинку оголосили тендер на майже 46 млн грн.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: