16 квітня 2024   18:29   462

Щоденно ворог обстрілює ліси Лиманщини та створює загрозу пожеж

Щоденно ворог обстрілює ліси Лиманщини та створює загрозу пожеж
Кожного дня окупанти завдають значної кількості ударів по лісовому фонду Донеччини.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

Через постійні обстріли суха лісова підстилка спалахує та виникають пожежі. Вогонь стрімко розростається на великі площі, бо більшість соснових насаджень вже пошкоджені через бойові дії та поступово всихають.

Починаючи з березня поточного року зафіксовано 34 випадки пожеж, під час яких знищено понад 182 гектари Лиманських лісів.

Для ліквідації пожеж на допомогу лісівникам приходять співробітники підрозділів ДСНС. Державна лісова охорона та рятувальники докладають усіх зусиль, щоб якнайшвидше ліквідовувати загоряння. Також часто бувають випадки, коли доводиться їздити на місця попередніх пожеж, щоб контролювати тління лісової підстилки та не допустити повторного спалаху вогню.

Кожен день це новий виклик для державної лісової охорони. Через щоденні навмисні атаки окупантів лісівники у постійній бойовій готовності. Невтішним є той факт, що убезпечити ліси від обстрілів неможливо. Не допоможуть жодні профілактичні заходи. Залишається тільки оперативно реагувати та робити все, що в наших силах.

За інформацією Пресслужби ДП «Лиманський лісгосп»
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: