30 квітня 2024   16:21   234

Митники викрили ділків, які наживалися на продажі авто, ввезених в Україну як "гуманітарна допомога" для військових

Митники викрили ділків, які наживалися на продажі авто, ввезених в Україну як "гуманітарна допомога" для військових
Мешканець Бучанського району Київської області намагався незаконно продати сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога для Сил оборони.

Щодо нього складені протоколи, а транспортні засоби вилучили, як докази.

Про це повідомила Державна митна служба, передає Цензор.НЕТ.

"Підрозділом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Київської митниці під час проведення спільних з Національною поліцією України заходів викрито відразу 7 спроб комерційного продажу автомобілів, що ввозилися як гуманітарна допомога без сплати податків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на території Бучанського району Київщини місцевий житель намагався через оголошення продати вживані автомобілі "Volvo", "BMW", "Nissan", "Mercedes-Benz" "Volkswagen" та два автомобілі "Opel". На автомобілі, які призначалися для гуманітарних цілей, вже навіть знайшлися покупці.

Згідно з електронною базою даних митниці, зазначений транспорт був ввезений в Україну у квітні 2024 року як гуманітарна допомога.

"Відповідно до національного законодавства, товари, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України. Оскільки громадянин використав автомобілі в інших цілях, аніж ті, у зв'язку з якими були надані пільги, мало місце ухилення від сплати митних платежів", - зазначається у повідомленні ДМС.

Київська митниця склала на чоловіка 7 протоколів про порушення митних правил.

Раніше Служба безпеки ліквідувала корупційні схеми, які діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: