15 квітня 2024   19:39   908

Стерли цілу історію...

Стерли цілу історію...
На в'їзді в Донецьку область стоїть всім відома стела, біля якої часто зупиняються бійці та волонтери, роблять фото і залишають свої наліпки чи написи на пам'ять.

Багато таких залишених написів зробили бійці, яких вже немає в живих.

Про це інформує DeepState.

Але знайшлися "актівісти", які вважають, що вони навели "красу". Просто взяли і здерли всі наліпки і зафарбували написи, стерши цілу історію. І навіть не усвідомлюючи, що вони наробили продовжують гнути свою лінію, зазначаючи:

Стела – це не меморіал, стела – це обличчя в першу чергу! Ця стела, слава Богу, не бере участі в бойових діях і надписи благодійних організацій і доставки піци – ну, так собі — зазначає одна з "актівісток" Вікторія Чорногор.

Але Вікторія не враховує, що ця стела "не бере участь в бойових діях" завдяки бійцям, які залишили там свої написи і віддали своє життя. Завдяки волонтерам, які вдень і вночі їздять на передову, щоб допомагати нашим військовим. І однією з таких є наша подруга і член нашої волонтерської команди, яка проїжджає повз цю стелу кожного тижня до бійців на передову, зокрема, і до свого чоловіка та рідної сестри:

Таке могли зробити тільки ті люди, яким пофіг на 10-ти річну історію боротьби за Донбас. Бо ця стела є своєрідним символом. Там були унікальні пам’ятки, залишені тими, хто творив і творить історію Донбасу. Багато людей, чия відмітка була на стелі вже віддали своє життя на війні, і так знехтувати всім цим - це, як на мене, прояв неповаги, як мінімум...

Нещодавно бійці одного з підрозділів вже оновлювали стелу. Вони там прибрали, відновили фундамент, а також встановили прапори тих бригад, батальйонів і підрозділів Сил Оборони, які стоять на захисті країни. Цю подію відзначили на сторінці Генерального Штабу ЗСУ, в дописі якого присутні надважливі слова — "На літерах, що на стелі, можна побачити безліч написів та синьо-жовтих стрічок. Це і особисті автографи бійців і навіть послання - агресору, що ішов у напрямку, куди послали російський корабель…"

Бійці не зачепили символи, бо це сакральні речі, які мають історію і величезне значення для кожного з них. Залишимо фото стели Донецької області з останньої нещодавньої поїздки на фронт. Запам'ятаємо її саме такою...

Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: