30 квітня 2024   14:19   162

Україна планує залучити більше жінок до розмінування

Україна планує залучити більше жінок до розмінування
Залученість жінок у діяльності операторів протимінної діяльності вже становлять 30%.

Україна прагне збільшити участь.

Про це заявила перший віце-прем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу міністерства.

"Гендерна рівність розглядається як невід’ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів, як розмінування", - сказала вона.

За її словами, на даний момент в Україні вже є помітні результати: середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО "Жінки, мир і безпека".

"Ми прагнемо збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності", - додала Свириденко.

Розмінування України

У зв'язку зі вторгненням Росії в Україну та активними воєнними діями, наша країна стала сильно засміченою вибухонебезпечними об'єктами. Деякі експерти вважають, що Україна є лідером за кількістю мін на території у світі.

Понад 25% української землі забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними матеріалами. Найбільш складна ситуація залишається в регіонах, що перебувають під окупацією.

В Україні вже створили Корпусу демінерів, який буде працювати на деокупованих територіях. Вже створені 1000 груп розмінування, до яких увійдуть 5000 фахівців.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: