22 травня 2024   20:06   259

Президент Чилі Борич підтвердив участь у Глобальному саміті миру, - Зеленський

Президент Чилі Борич підтвердив участь у Глобальному саміті миру, - Зеленський
Президент Чилі Габріель Борич підтвердив участь у Глобальному саміті миру, який запланований на 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Цензор.НЕТ.

"Провів відеорозмову з Президентом Чилі Габріелем Боричем. Обговорили ситуацію на Харківщині, де Росія намагається розширити географію свого вторгнення. Розказав про оборону регіону та наші дії зі збереження життя людей у прифронтових громадах", - йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Чилі за готовність приєднатися до міжнародних зусиль із розмінування українських територій та повернення вкрадених Росією українських дітей.

"Президент Борич підтвердив участь у Саміті миру", - додав президент.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Як відомо, уряд Швейцарії планує провести дводенну конференцію високого рівня. Учасники шукатимуть шляхи для досягнення миру в Україні. Саміт відбудеться на курорті Бюргеншток в кантоні Нідвальден за межами міста Люцерн.

Низку країн з усіх континентів було запрошено на саміт. Водночас участі Росії поки не передбачається. Президент Зеленський раніше не виключав, що РФ може спробувати зірвати проведення саміту.

Участь у конференції уже підтвердили низка країн, зокрема Польща, Фінляндія, Бельгія, Литва, Латвія, Німеччина, Нідерланди та інші.

Крім того, сьогодні стало відомо, що участь у саміті візьмуть Австрія та Албанія.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: