22 травня 2024   12:55   159

Фінляндія про рішення РФ "змінити" кордон: внесення плутанини - це ще й гібридний вплив

Фінляндія про рішення РФ "змінити" кордон: внесення плутанини - це ще й гібридний вплив
Фінляндія має намір з'ясувати деталі планів Росії в односторонньому порядку "змінити" морські кордони країни в Балтійському морі.

Про це заявила міністр закордонних справ Фінляндія Еліна Валтонен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її повідомлення у Twitter.

"За повідомленнями ЗМІ, Росія може переглянути визначення морських зон у Фінській затоці. Міністерство закордонних справ з'ясовує деталі", - заявила вона.

Міністр нагадала, що конвенція ООН з морського права містить положення про визначення морських зон прибережних держав, зокрема про їхній перегляд.

"Ми припускаємо, що Росія, як учасник Конвенції, діятиме відповідним чином. Слід пам'ятати, що внесення плутанини - це ще й гібридний вплив. Фінляндію це не збентежить", - наголосила Валтонен.

Росія вирішила "відсунути" кордон у Балтійському морі

Напередодні стало відомо, що Міноборони РФ підготувало постанову, згідно з якою Москва в односторонньому порядку "змінить" морські кордони з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі.

Росія може напасти на країни Балтії

Вторгнення Росії в Україну змусило країни Заходу серйозно замислитися про можливість нападу РФ на членів НАТО. Серед потенційних цілей багато експертів називають країни Балтії: Литву, Латвію та Естонію.

Нещодавно заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скибіцький заявив, що РФ може захопити країни Балтії за сім днів. Він також припустив, що реакція НАТО на такий напад буде тривалішою.

Країни Балтії вже давно відчувають себе вразливими перед лицем російської агресії. Вони неодноразово заявляли про необхідність посилити присутність НАТО в регіоні, що, своєю чергою, і зробив Північноатлантичний альянс.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: