7 травня 2024   09:50   1476

На Донеччині викрито двох братів, які вимагали сплатити гроші за неіснуючий борг

На Донеччині викрито двох братів, які вимагали сплатити гроші за неіснуючий борг
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у травні 2023 року підприємець із Курахового разом зі своїм братом організували злочинну схему з вимагання грошей у колишнього співробітника оптової бази. Готівку потерпілий мав віддати за начебто недостачу товару на складі. «Заборгованість» ділки оцінили у 400 тис. грн.

Через деякий час після чисельних погроз, злякавшись за своє життя, містянин сплатив частину грошей. Декілька місяців зловмисники продовжували систематично погрожувати йому фізичною розправою.

У березні 2024 року під час особистої зустрічі з «боржником» задля підтвердження реальності своїх погроз один з «рекетирів» побив потерпілого. Проте зрозумівши, що він не зможе швидко розплатитись, підозрювані зменшили суму до 100 тис. грн.

У квітні одразу після передачі вказаних коштів у Селидовому чоловіків викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Максимальне покарання за вказаною статтею 12 років з конфіскацією майна.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.