2 травня 2024   10:52   552

Мешканцю Донеччини повідомлено про підозру в поширенні даних про місця дислокації ЗСУ та прольоти бойової авіації

Мешканцю Донеччини повідомлено про підозру в поширенні даних про місця дислокації ЗСУ та прольоти бойової авіації
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Як повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, житель одного із селищ м. Краматорська з вересня 2023 року по січень 2024 року розкривав у месенджері «Telegram» відомості воєнного характеру. Під час спілкування з колишньою дружиною, яка нині проживає в рф, чоловік повідомляв їй про точки дислокації особового складу ЗСУ на території міста. Крім того, він вказував місця скупчення техніки наших оборонців на околицях та називав місцевість, над якою бачив прольоти бойової авіації.

Наразі злочинну діяльність краматорчанина викрито та йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: