1 травня 2024   09:52   160

Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії, - Bloomberg

Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії, - Bloomberg
30 квітня Сенат США одностайно проголосував за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії та передав його на підпис президентові Джо Байдену.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише Bloomberg.

Зазначається, що згідно з законопроєктом забороняється імпорт збагаченого урану з РФ через 90 днів після набуття законом чинності з можливістю тимчасових винятків до січня 2028 року.

За даними Міністерства енергетики США, країна отримує з Росії майже чверть збагаченого урану, що використовується як паливо для 90 атомних реакторів. Це приносить РФ близько 1 млрд доларів на рік. Зазначається, що заміщення цих поставок може виявитися складним завданням і призведе до підвищення вартості збагаченого урану приблизно на 20%.

Палата представників схвалила цей законопроєкт у грудні.

Залежність від російських джерел урану, як заявляв раніше Білий дім, створює ризик для цивільної ядерної промисловості США, яка "зазнала напруження через війну Росії в Україні".

Заборона збагаченого урану - нові санкції проти РФ

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну США закликали запровадити багато економічних обмежень проти агресора, одна адміністрація Джо Байдена не розглядала ядерне паливо як опцію для санкцій. Однак тепер ситуація в цьому напрямку кардинально змінилася.

Річ у тому, що 93 атомні станції США залежали від російського ядерного палива. Але завдяки тому, що 2 роки компанії Urenco, Orano та Centrus накопичували запаси та розвивали логістику постачання, жодні погрози росіян тепер не страшні.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: