25 квітня 2024   17:32   192

Суд в Польщі відправив до в'язниці агента російської розвідки, який шпигував за армією

Суд в Польщі відправив до в'язниці агента російської розвідки, який шпигував за армією
Агента російської військової розвідки в Польщі засудили до тюремного ув'язнення.

Він шпигував за військовим і передавав ці дані в РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Окружної прокуратури Гданська.

Деталі справи

Росіянин багато років проживав у Польщі і займався бізнесом. Також він займався діяльністю у сфері історичної реконструкції. Там він познайомився з військовослужбовцями Війська Польського, яких потім використовував у своїй діяльності на користь російської розвідки.

Шпигунська діяльність обвинуваченого була зосереджена на військових частинах, розташованих у північно-східній частині Польщі, в межах яких він виконував завдання з виявлення важливих елементів Війська Польського.

Шпигун збирав інформацію про місцезнаходження окремих військових частин, їхню організаційну та штатну структуру, фактичний статус зайнятості, структуру командування, винагороду солдатів, а також відомості про озброєння окремих підрозділів. Потім чоловік передавав отриману інформацію російській розвідці.

Його відправили до в'язниці

Також правоохоронці виявили низку корупційних злочинів, скоєних обвинуваченим. Зібрані докази також призвели до того, що трьом польським громадянам висунули обвинувачення в корупційних правопорушеннях, пов'язаних із митним оформленням.

Суд засудив громадянина РФ до 2 років і 6 місяців позбавлення волі за шпигунство і корупційні злочини.

Російські шпигуни за кордоном

Росія займається розвідкою в країнах Заходу, особливо в тих, які допомагають Україні. При цьому спецслужбам цих країн вдається викривати шпигунів Кремля.

У березні Financial Times писало, що Росія активно відновлює свою шпигунську війну із Заходом. Публікація Москвою переговорів німецьких офіцерів щодо відправки крилатих ракет в Україну є лише одним з останніх прикладів.

А нещодавно Вища рада національної оборони Румунії повідомила, що мережа російських шпигунів намагалася зібрати в країні інформацію про військові навчання та допомогу Україні.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: