24 квітня 2024   21:33   207

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні
Президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це Байден повідомив під час свого виступу у Білому домі, інформує Цензор.НЕТ.

"Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі... Я щойно підписав закон про пакет заходів із національної безпеки, який ухвалила Палата представників цими вихідними й учора - Сенат. Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим і збереже лідерство Америки у світі, і всі це знають", - сказав Байден.

Президент США підкреслив, що вжиті заходи "надають життєво важливу підтримку партнерам Америки, щоб вони могли захистити себе від загроз своєму суверенітету, а також життю та свободі своїх громадян". Також Байден назвав це інвестицією США у власну безпеку.

"Тому що, коли наші союзники сильніші, і я хочу підкреслити це знову, ми сильніші. Я вдячний усім у Конгресі, демократам, республіканцям, незалежним, хто голосував за цей законопроект. Це був важкий шлях, він мав бути простіше... Але зрештою, ми зробили те, що завжди робить Америка. Ми підійшли до моменту, ми зібралися разом і зробили це. Тепер нам потрібно рухатись швидко, і ми це робимо", - зазначив президент США.

"Найближчим часом ми почнемо відправку зброї Україні. Йдеться про боєприпаси для систем ППО та артилерії, про ракети, бронетехніку", - додав Байден.

Закон про допомогу Україні передбачає виділення Україні приблизно $61 млрд. Запропонована сума не вся піде на передачу озброєнь. Понад $20 млрд використовують для поповнення військових арсеналів США. Ще частину грошей витратять на фінансування діяльності американських військових поблизу України. Близько $14 млрд підуть на те, щоб Україна сама придбала собі зброю.

Ухвалення Конгресом США допомоги для України

Ухвалення законопроєкту щодо допомоги Україні тривало у Конгресі США з жовтня 2023 року. Тоді Білий дім подав бюджетний запит до Конгресу, який передбачав фінансування додаткових видатків на допомогу Україні у розмірі близько 61,4 млрд дол. Однак питання не виносилося на голосування через позіцію частини конгресменів від Республіканської партії та особисто спікера Палати представників Майка Джонсона.

У лютому 2024 року Сенат США схвалив об'єднаний законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте спікер Палати представників Майк Джонсон відмовився виносити його на голосування.

У квітні 2024 року Майк Джонсон запропонував Конгресу власні чотири окремі законопроекти - про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та щодо питань нацбезпеки США.

20 квітня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Також у Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для Україн та проголосували за розширення антиросійських санкцій.

23 квітня документ підтримав Сенат США та відправив на підпис президенту.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: