24 квітня 2024   21:31   1583

У Молдові судитимуть голову Гагаузії, яка до цього зустрічалася з Путіним

У Молдові судитимуть голову Гагаузії, яка до цього зустрічалася з Путіним
У Молдові передали до суду справу щодо голови Гагаузії Євгенії Гуцул.

Її звинувачують у перевезенні грошей із Росії, які потім використовували для фінансування політичної діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsMaker.

Деталі справи

Антикорупційна прокуратура Молдови завершила розслідування і передала до суду справу проти глави Гагаузії Євгенії Гуцул і керівника головного офісу партії "Шор" у Кишиневі.

Слідство встановило, що Гуцул, працюючи секретаркою в неконституційній партії "Шор", із 2019 до 2022 року систематично та щодня ввозила в Молдову гроші з Росії. Їх використовували для фінансування політичної діяльності партії.

Також Гуцул звинувачують у координації діяльності деяких офісів партії. За даними правоохоронців, вона, як співучасниця злочину, з жовтня по листопад 2022 року відповідала за перевірку списків і винагороду учасникам протестів, що відбувалися біля будівель державних установ у Кишиневі.

Антикорупційна прокуратура звинувачує Гуцул у свідомому отриманні грошей від організованого злочинного угруповання для фінансування діяльності партії - майже 42,5 млн леїв (2,3 млн доларів). Їй загрожує до семи років в'язниці. У березні Гуцул у Москві зустрічалася із диктатором Володимиром Путіним.

Не перший скандал із Гуцулом

На початку квітня президент Молдови Майя Санду звинуватила голову Гагаузії у підтримці війни РФ проти України. Ця заява надійшла після візиту Гуцул до Москви.

А днями проросійські сили Молдови приїжджали до Москви. Там вони утворили новий антиєвропейський політичний блок, який підтримує Гуцул.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: