24 квітня 2024   09:58   850

"Почистили, обслужили й на цьому все": але качкам там уже подобається

"Почистили, обслужили й на цьому все": але качкам там уже подобається
Заступник міського голови розповів про стан ставка у парку Ювілейному.

Сіренька, наче горобець, качка занурюється у воду та щось там ловить, тільки лапки вгору стирчать. Поруч з нею пливе качур, - у нього пір'я й синє, й зелене, від подруги він зовні помітно відрізняється.

Плавають качки парами. Він та вона. На плитах зібралися голубі. Хлопець кидає пернатим шматки булки. На озері у парку Ювілейному справжня пташина ідилія.

Усі переживання за птахів через роботи, що відбувалися там минулої осені, виявилися даремними. На перший погляд, воно виглядає так, наче нічого не відбувалося.

Про те що зробили і яка ситуація зі ставком зараз ми запитали у заступника міського голови Андрія Безсонного.

"Ціль робіт - зробити озеро об'єктом, який гідний центра міста. Але ресурсу зараз на це немає, а будь-які роботи можуть викликати антагонізм у населення", - каже він.

Пан Безсонний розповідає й про те, що вдалося зробити. - Почистили зливний колодязь, прочистили відвідний колектор. Саме для виконання цих робіт озеро спускали.

"Хотіли, щоб зимою воно замерзло і тоді його дочистити. Але через теплу зиму цього зробити не вийшло", - додає він.

Оскільки вже настає тепла пора року, а у краматорців це місце у парку Ювілейному все одно асоціюється з водоймою, було вирішено дати змогу озеру набратися. Там більше, що коштів на продовження робіт не було.

"З того, що все ж таки ми зробили - це геологічне дослідження ґрунтів навколо озера. Воно стане у пригоді для можливого проєктного рішення та щоб можна було проводити якісь роботи з озером. Коштували ці дослідження близько 50 тисяч гривень", - розповів заступник міського голови.

Тобто щоб планувати щось з озером як об'єктом, треба спочатку отримати проєкт. Наразі про це з названих уже причин не йдеться.

"Ми озеро почистили, обслужили й на цьому фактично все. Інші операції з озером вимагають значного фінансування. І без проєкту навіть приблизну суму назвати неможливо", - повідомив наостанок Андрій Безсонний.

Якби озеру не дали знову набратися, на його місці була б брудна калюжа з неприємним запахом. Тож на сьогодні воно повернулося до свого попереднього стану.

Нагадаємо, що цей ставок у парку Ювілейному існує завдяки скиду води з фільтрувальної станції.

Фото — Ярослав Хмарський/Kramatorsk Post.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.