24 квітня 2024   09:41   172

РФ може посилити удари по Україні та змінити цілі атак до передачі зброї від США, - ISW

РФ може посилити удари по Україні та змінити цілі атак до передачі зброї від США, - ISW
Росія може посилити обстріли України, а також змінити цілі атак, щоб вразити транспортну інфраструктуру, логістику та військові склади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, погрози глави Міноборони РФ Сергія Шойгу щодо нібито намірів РФ посилити свою ударну кампанію свідчать про те, що окупанти можуть змінити цілі своїх атак.

"Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога з США", - вважають аналітики.

Крім того, ISW припускає, що російські війська найближчими тижнями можуть посилити наступальні операції до того, як Україні надійде військова допомога від США.

"Зосередженість Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах", - йдеться у звіті.

Аналітики нагадали про атаку на об'єкти транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і припускають, що росіяни можуть повторити та розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

Що відбувається на фронті

Нещодавно головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на сході України загострилася. За його словами, росіянам наказали захопити Часів Яр до 9 травня.

Українські військові зазначають, що контролюють ситуацію у місті Часів Яр. Але окупанти не припиняють штурмів.

Обстріли України

Росія майже щоденно атакує Україну дронами та ракетами різних типів. Окупанти знову націлилися на енергетику, обстрілюють підстанції та теплові електростанції.

У Повітряних силах зазначають, що найбільш незахищеними від атак ворога є прифронтові регіони, а також області біля кордону з Росією. У ЗСУ також вважають, що росіяни будуть посилювати обстріли України.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.