23 квітня 2024   20:59   1485

Україна вилучає у росіян краматорський завод «Енергомашспецсталь»

Україна вилучає у росіян краматорський завод «Енергомашспецсталь»
Крім того, вилученню підлягають права вимоги по боргах до підприємства.

Міністерство економіки підготувало проєкти указів президента, якими на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) пропонується примусово вилучити корпоративні права та рухоме майно, що належить росіянам.

Відповідні рішення уряд ухвалив 23 квітня, - пише "Економічна правда".

Згідно з першим документом, внесеним першим віце-прем’єр-міністром - міністром економіки Юлією Свириденко примусовому вилученню підлягають корпоративні права в ПАТ "Енергомашспецсталь" (92,67% від статутного капіталу). Зазначений пакет акцій машинобудівного заводу належить кіпрській EMSS Holdings Limited, бенефіціаром якої є державна корпорація з атомної енергетики "Росатом".

Крім того, вилученню підлягають права вимоги по боргах до "Енергомашспецсталь", які судячи з наявних даних становлять 11,2 млрд грн. Цю суму підприємство мало б повернути компаніям пов'язаним з "Росатом".

"Енергомашспецсталь" розташоване у прифронтовому місті Краматорськ, і неодноразово обстрілювалось росіянами у 2022 році. До великої війни підприємство виробляло литі і ковані вироби для металургії, суднобудування, енергетики і машинобудування.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: