22 квітня 2024   20:32   215

Ми обговоримо відправку французьких військ в Україну під час візиту Макрона до Києва, - Зеленський

Ми обговоримо відправку французьких військ в Україну під час візиту Макрона до Києва, - Зеленський
Володимир Зеленський заявив, вони з Еманнюелем Макроном, зможуть обговорити ініціативу щодо відправки військ в Україну, коли президент Франції приїде до Києва.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це президент сказав в інтерв'ю HugoDecrypte.

"Якщо французькі джети з французькими пілотами можуть захищати небо Ізраїлю, то чому французькі літаки не можуть захищати небо України?" - відповів Зеленський на запитання про можливість відправки французьких військ в Україні.

При цьому глава держави зазначив, що такі ініціативи мають "йти від того, від кого залежить рішення".

І Еммануель (Макрон - Ред.) остаточно ці моменти ... зі мною ще не обговорював. Він обіцяв приїхати в Київ, і тут ми будемо мати можливість це зробити", - додав Зеленський.

Йдеться про один з трьох пунктів співпраці з Францією, які окреслив Президент, і про який раніше згадував також глава Франції.

"Він (Макрон - Ред.) думає про те, як забезпечити на кордонах України, може, якийсь французький континент, і я - тільки "за", тут немає ніяких питань", - запевнив глава держави.

Водночас, за його словами, це не компетенція українського президента запрошувати французьку армію в Україну.

"Я не маю права сказати, що завтра французька армія у повному складі повинна бути в Україні і боротись за нас, і я на це просто не маю ніякого права, і тому я ніколи не піднімав цього питання", – відповів він.

Щодо інших пунктів співпраці, то це насамперед тренувальні місії військових інструкторів з Франції.

"Щоб ми не відправляли наших військових і не гаяли час, а потім бригади повертались, це буде точно плюс-мінус півтора-два місяці економії часу, це гарна ідея", - пояснив Зеленський.

Він також обговорює з Макроном швидке будівництво хабу з ремонту техніки, принаймні тієї, яку саме Франція відправляла до України - а саме гармат Caesar, іншої артилерії та легких танків, щоб не витрачати місяці на її відправку та ремонт закордоном.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: