20 квітня 2024   21:15   609

Рятувальники фіксують суттєве зростання на Донеччині пожеж в екосистемах через дії окупантів

Рятувальники фіксують суттєве зростання на Донеччині пожеж в екосистемах через дії окупантів
Як повідомив під час брифінгу головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Донецькій області Артем Тертиченко, з початку 2024 року в Донецькій області рятувальники зафіксували 1183 пожежі, з них 185 виникли у результаті влучання вибухонебезпечних предметів.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

На відкритих ділянках та в екосистемах виникло більше 678, що втричі на 300%, ніж торік (168 пожеж у 2023). У ДСНС наголошують, що здебільшого пожежи виникають через дії людини, але цьому сприяє відсутність опадів.

"У 90% випадках причинами виникнення пожеж у відкритих екосистемах є людина. Головним управлінням ДСНС у Донецькій області спільно з іншими службами здійснюється комплекс заходів з роз'яснення відповідальності за призведення до пожеж. За випалювання сухостія, а також порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адмінвідповідальність за статтею 77 та 77 (1) та кримінальна відповідальність 245 ККУ. У 2024 році за статтею 77(1) притягнена одна особа", — зазначив Артем Тертиченко.

Наразі, за словами ДСНС, у Донецькій області заборона на відвідування лісів на час воєнного стану.

Детальніше про це у відео.

Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: