20 квітня 2024   16:38   556

Майже 1 млрд. грн. склали збитки через обстріли території Курахівської ТЕС

Майже 1 млрд. грн. склали збитки через обстріли території Курахівської ТЕС
Внаслідок систематичних обстрілів російськими агресорами міста Курахове, було зафіксовано 14 випадків засмічення земель Курахівської ТЕС нафтопродуктами та відходами від руйнувань.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація, за інформацією Державної екологічної інспекції у Донецькій області

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області виконані розрахунки розміру шкоди зумовленої засміченням земельних ресурсів Курахівської ТЕС внаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану.

Сума нанесеної шкоди земельним ресурсам території Курахівської ТЕС становить понад 986 мільйонів гривень.

Також Інспекцією за наявною інформацією про події, наслідками яких є заподіяння шкоди довкіллю через збройну агресію рф проти України за фактами обстрілів території ТОВ «ДТЕК «КУРАХІВСЬКА ТЕС» виконано 10 розрахунків шкоди за забруднення атмосферного повітря. Загальний розмір завданої шкоди довкіллю забрудненням повітря внаслідок бойових дій, та обстрілів понад 1 мільйона гривень.

Інформацію передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії та до правоохоронних органів для подальшої фіксації, як фактів негативного впливу на довкілля, спричинених військовою агресією рф проти України та відкриття кримінального провадження.

Розраховані збитки у подальшому мають стати підставою для стягнення з країни-агресора усієї шкоди, завданої довкіллю України.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: