19 квітня 2024   22:11   196

Більше половини відділень найбільших банків зможуть працювати під час блекаутів, – Пишний

Більше половини відділень найбільших банків зможуть працювати під час блекаутів, – Пишний
Понад половина мережі відділень системно важливих українських банків можуть працювати навіть в умовах відключення електропостачання через російські обстріли.

Про це голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний розповів у інтерв'ю Голосу Америки, - інформує Цензор.НЕТ.

"Сьогодні більш ніж 55% мережі системно важливих банків здатні працювати за будь-яких умов", – запевнив очільник Нацбанку.

За його словами, в рамках програми Power Banking створено загальнонаціональну мережу банківських відділень, забезпечених резервними каналами зв'язку, включно зі зв'язком через Starlink, а також джерелами безперебійного енергопостачання – генераторами.

"Ми протестували цю систему саме зараз, весною 2024 року, коли Росія поновила ракетні атаки", – додав Пишний.

Він зауважив, що 121 банківське відділення Power Banking у Харкові та області продовжували працювати попри масштабні проблеми з енергопостачанням внаслідок російських обстрілів.

Як повідомлялося, 19 квітня в енергосистемі України зберігається дефіцит електроенергії протягом майже всієї доби. Через це зранку Диспетчерський центр "Укренерго" залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн. Крім того, з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: