19 квітня 2024   14:30   270

Демократи пішли на "безпрецедентний крок", щоб врятувати допомогу Україні, - Axios

Демократи пішли на "безпрецедентний крок", щоб врятувати допомогу Україні, - Axios
Представники Демократичної партії зробили відступ від звичних сьогодні політичних норм у США, щоб врятувати пакет допомоги, зокрема, для України.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише AXIOS.

За даними видання, це найяскравіше на сьогодні свідчення того, що розколота більшість Республіканської партії в Палаті представників фактично змінилася на щось схоже на двопартійну коаліцію.

Так, четверо демократів у Комітеті з питань регламенту Палати представників проголосували разом з п'ятьма республіканцями, що входять до складу комітету, за просування пакета з чотирьох законопроєктів для голосування в залі засідань Палати представників.

Цей крок з боку демократів був необхідним, оскільки троє правих прихильників жорсткої лінії Республіканської партії – Томас Массі, Ральф Норман і Чіп Рой – проголосували проти винесення законопроєктів на голосування. Без голосів демократів подальший розгляд проєктів був би неможливим.

"Регламентний комітет зазвичай складається з лояльних лідерів, які сумлінно голосують за партійною лінією при винесенні законопроєктів на розгляд сесійної зали", - пише Axios.

Проте колишній спікер Палати представників Кевін Маккарті включив Массі, Нормана і Роя до складу комітету минулого року, щоб заспокоїти правих прихильників жорсткої лінії, які повстали проти його боротьби за владу. Це передало контроль над владою в руки демократів, які у Палаті представників у меншості та в переважній більшості підтримують пакет і відчайдушно прагнуть надати допомогу Україні.

"Такого роду об'єднання партій у комітеті не відбувалося за весь час мого перебування тут", - зазначив конгресмен Ден Кілді, який у Конгресі вже понад десять років. Він зазначив, що цей крок є "безпрецедентним".
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: