19 квітня 2024   14:26   189

Росія наростила військове виробництво і, ймовірно, зможе підтримувати наступ в Україні принаймні протягом двох років, - The Washington Post

Росія наростила військове виробництво і, ймовірно, зможе підтримувати наступ в Україні принаймні протягом двох років, - The Washington Post
Кремль знаходиться у виграшному становищі через перевагу в чисельності солдатів, здатності озброїти їх старою, але надійною зброєю та готовністю зазнавати важких втрат.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пишуть аналітики The Washington Post.

Вони констатують, що, перевівши економіку на військові рейки, змусивши існуючі підприємства працювати з перевантаженням для виробництва чи ремонту старого обладнання, а також закупивши деталі в Ірану, Китаю та Північної Кореї, Росія несподівано оговталася від втрат в Україні.

І хоча запасні частини з Китаю, Північної Кореї та Ірану мають нестабільну якість, кажуть експерти, але їхня закупівля продемонструвала здатність Москви обходити санкції. Росія переозброїла свої війська, відремонтувавши стару техніку, більшість якої була ще радянської доби.

Устаткування радянських часів, включаючи ракети та керовані авіабомби, компенсувало нездатність Росії, принаймні досі, виробити та розгорнути нову, сучасну зброю, таку як танк Т-14 "Армата". Російські чиновники стверджують, що у 2023 році було збудовано 1500 танків.

"У мене склалося враження, що цифри Шойгу і цифра в 1500 танків, поставлених за 2023 рік, технічно вірні, але вони також включають відремонтовані танки", – сказав Майкл Г’єрстад, аналітик у Міжнародному інституті стратегічних досліджень (IISS).

Г’єрстад заявив, що, на його думку, Росія може виробляти до 330 танків на рік, але насправді виробляє половину цієї кількості. Але шляхом відновлення старої бронетехніки у неї з'явилося близько 1140 танків, щоби поповнити втрати 2023 року.

Восени російське військове командування наказало відновити виробництво на Омському заводі транспортного машинобудування, де збирають Т-80. Але, за словами експертів, запустити серійне виробництво не вдалося.

Так само малоймовірно, що Росія зможе забезпечити свою армію більш сучасною технікою, як танк Т-14 "Армата".

Нагадаємо, у березні цього року на фронті росіяни почали використовувати китайські гольф-кари Desertcross-1000. Аналітики пояснили, що у війні Москва втрачає БМП шаленими темпами.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: