19 квітня 2024   10:09   978

Прокуратура хоче зупинити ремонт мосту у Краматорському районі

Прокуратура хоче зупинити ремонт мосту у Краматорському районі
Міст знаходиться занадто близько від окупованої території.

Господарський суд Донецької області відкрив провадження за позовом Слов’янської окружної прокуратури про визнання недійсними рішення про проведення публічних закупівель та договору на виконання будівельних робіт вартістю близько 500 млн грн. Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури

Йдеться про ремонт моста через річку Сіверський Донець. У листопаді 2023 року між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо відновлення цього мосту.

Об’єкт розташований на автодорозі державного значення «Добропілля-Лиман». Його ремонтували у 2018 році, але внаслідок обстрілів Донеччини російськими окупантами він зазнав суттєвих пошкоджень і руйнувань.

Разом з цим встановлено, що під час проведення тендерної процедури замовник неправомірно відхилив пропозицію іншого учасника, який пропонував відремонтувати міст за суму, меншу на 19 млн грн, ніж переможець торгів.

Крім того, проведення закупівлі в умовах воєнного стану, що передбачає виконання підрядних робіт на відстані близько 20 км від тимчасово окупованої території, є недоцільним та небезпечним.

З огляду на виявлені порушення прокуратура звернулась до суду.

Хоча прокуратура не вказує, про який саме міст йдеться, можна припустити, що це міст через Сіверський Донець у районі Райгородка. Він якраз знаходиться на автодорозі «Добропілля-Лиман».

Нагадаємо також, що на 2024 рік Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області замовила ремонт мосту між Богородичним та Святогірськом.

Фото обкладинки - ілюстративне.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: