18 квітня 2024   17:03   142

Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками

Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками
Такі дані соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 до 27 березня, оприлюднив на пресконференції директор соціологічної служби Центру Андрій Биченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільш негативно впливають на Україну такі зовнішні події і процеси, як проблеми у відносинах з Польщею, зокрема тривала блокада українського кордону польськими фермерами (4,5 за шкалою від 1 до 5), загострення внутрішньополітичного протистояння у США, що гальмує фінансову підтримку України (4,4), та недружня політика керівництва Угорщини (4,3)», - зазначив Биченко.

Укладення двосторонніх угод про співробітництво у сфері безпеки з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Італією, Канадою, Нідерландами позитивно оцінили загалом понад 80% опитаних – 43,7 однозначно схвально і 37% скоріше так.

Приблизно три чверті опитаних підтримали висловлену президентом Франції Еммануелем Макроном ідею відправлення західних військ в Україну (48,2% так і 26,1% скоріше так). Проти цього висловилися 12,2% респондентів, решта не змогли відповісти.

Позитивне ставлення в українців значною мірою переважає над негативним щодо Латвії, Великої Британії, Литви, Естонії, Франції, Німеччини, Чехії та Нідерландів – цей баланс становить (80%). У ставленні до США та Молдови позитивний баланс дорівнює понад 60%, до Словаччини та Румунії - понад 50%, до Туреччини - близько 50% і до Польщі 26%.

До Угорщини негативний баланс ставлення становив майже 34%.

Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років в усіх областях на підконтрольних українському уряду територіях і на яких безпосередньо не відбуваються бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: