18 квітня 2024   16:55   781

За добу скидають до 30 КАБів. РФ не припиняє спроб захопити Часів Яр

За добу скидають до 30 КАБів. РФ не припиняє спроб захопити Часів Яр
Російська Федерація не полишає спроб захопити місто Часів Яр у Донецькій області.

Однак ситуація контролюється підрозділами ЗСУ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі ситуація навколо міста досить складна. Адже ворог намагається у будь-який спосіб вийти на адміністративні кордони Донецької області. Однак Сили оборони контролюють ситуацію.

"Противника в місті немає. Ворог поки що використовує свою перевагу в повітрі, в ракетах і артилерійських боєприпасах великих калібрів, намагаючись проводити штурмові дії", - розповів Волошин.

Він також розповів, що росіяни використовують вже звичну тактику - закидають місто КАБами, знищуючи при цьому цивільну інфраструктуру. Росіяни намагаються повністю знищити місто, щоб взяти під контроль "купи пилу".

"У сумі загалом десь від 20 до 30, а то буває й більше, за добу скидає російська авіація бомб по позиціях українських захисників і по цивільній інфраструктурі", - сказав речник.

Наступ РФ на Часів Яр

Після захоплення Авдіївки російські війська продовжують далі тиснути на сході, аби прорвати оборону. Одним з пріоритетів РФ став Часів Яр.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни планують захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Це дозволить створити умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Найбільш жорсткі бої відбуваються в районах Первомайського і Водяного, а також на схід від Часового Яру.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: