28 березня 2024   08:46   271

Посол Росії виїхав із Польщі

Посол Росії виїхав із Польщі
Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв на фоні скандалу з неприбуттям до польського МЗС після порушення російською ракетою повітряного простору Польщі, виїхав з РП.

Про це повідомив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський і польські дипломати, передає Укрінформ із посиланням на Gazeta.pl.

“Посол Андрєєв cам показав свою культуру та професіоналізм. Наскільки я чую, він уже залишив нашу територію”, - зазначив Сікорський.

Він додав, що Андрєєв не був видалений з Польщі і не інформував про свою відставку.

Згодом посольство РФ у Польщі повідомило технічною нотою по відсутність посла Андрєєва з 26 березня по 4 квітня. У цей період його обов’язки виконуватиме тимчасовий повірений у справах Росії в Польщі.

Як повідомлялося, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

У понеділок вранці глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що від посла РФ вимагатимуть пояснення з приводу порушення повітряного простору ракетою, припустивши, що від нього буде отримано у відповідь "якусь демагогію". Згодом стало відомо, що посол Андрєєв проігнорував у понеділок виклик до МЗС Польщі.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: