25 березня 2024   20:24   501

У Краматорську за понад 180 тисяч гривень відремонтують частину покрівлі у ЦКД ім. Бикова

У Краматорську за понад 180 тисяч гривень відремонтують частину покрівлі у ЦКД ім. Бикова
Краматорське Управління з гуманітарних питань провело тендер на поточний ремонт частини покрівлі Центру Культури та Дозвілля імені Л. Бикова.

Згідно з оголошенням у ProZorro, закупівлю пройшла без використання електронної системи через відносно невелику вартість ремонтних робіт, що становить понад 182 тис. грн. Підрядником став місцевий ФОП Іщенко В.М., який торік (також на замовлення Управління з гуманітарних питань) виконав невеликий ремонт системи опалення та поточний ремонт вимощення у Школі мистецтв № 1 за близько 60 тис. грн та поточний ремонт туалетної кімнати у Школі мистецтв № 3 за 174 тис. грн.

За теперішнім договором з ремонту покрівлі у ЦКД ім. Бикова, ФОП Іщенко В.М. має замінити сталеві листи старої покрівлі лекційної частини будівлі ЦКД на нові. При чому 157 тис. грн від загальної договірної вартості ремонтних робіт становлять прямі витрати. З-поміж них понад 37,4 тис. грн передбачено виділити на зарплату, 79,5 тис. грн - на матеріальні ресурси, 40,5 тис. грн - на експлуатацію машин і понад 12,5 тис. грн - на загальновиробничі витрати. Решту становлять: прибуток у 2,5 тис. грн, адміністративні витрати у 1,7 тис. грн та податки у понад 9 тис. грн.

Кінцевим терміном виконання робіт у договорі зазначено 30 травня поточного року.

Що кажуть в Управлінні з гуманітарних питань щодо доцільності проведення ремонту даху ЦКД Бикова?

Необхідність проведення цього ремонту начальник Управління з гуманітарних питань Андрій Гореславець пояснив Kramatorsk Post пошкодженням покриття даху будівлі минулої осені, яке сталося внаслідок негоди.

“Після обстеження був зроблений висновок - металеві листи даху були підняті вітром і потребують додаткового укріплення. Дах перестав відповідати вимогам, бо з’явилися протечи. Навіть більше, декілька вирваних фрагментів даху нависали над входом в Палац, що небезпечно.

Враховуючи, що в ЦКД ім. Бикова знаходиться Пункт незламності й Пункт видачі гуманітарної допомоги, було прийнято рішення в першу чергу зняти з даху аварійні металеві листи, а вже потім при нагоді відремонтувати дах цілком.

Звісно, що взимку усунути цю проблему дуже складно, бо небезпечно. З приводу всього вище перерахованого управління з гуманітарних питань звернулось з проханням до адміністрації міста виділити кошти на усунення цієї проблеми” - прокоментував Андрій Гореславець.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: