29 квітня 2024   14:31   566

97-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного

97-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного
Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала - але будь-що прагнула дістатися вільної української території.

На Донеччині 97-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Підрозділ поліції "Білі янголи" спільно з військовими доставили її в пункт допомоги, - повідомляє Національная поліція України.

"Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала - але будь-що прагнула дістатися вільної української території", - йдеться у повідомленні.

"Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе. Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою. Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються", - розповіли в поліції.

Після "марш-кидку" Лідія Степанівна почувається добре. "Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла", - каже жінка.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: