8 травня 2024   11:01   253

Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства
Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній.

Джерело: Офіс генерального прокурора, Нацполіція, поінформовані співрозмовники УП в правоохоронних органах

Дослівно: "За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, п.п. 11, 12, ч.2 ст.115 ККУ)".

Деталі: За словами джерела УП, йдеться про Коломойського.

За даними слідства, олігарх, щоб помститися замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за "невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства".

За інформацією Нацполіції, це сталося у серпні 2003 року у середмісті Феодосії. Тоді четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката. Життя потерпілого вдалось врятувати лікарям.

В ОГП відзначили, що для виконання замовлення Коломойський через свого охоронця залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на фізичній розправі з конкурентами.

У поліції стверджують, що Коломойський мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу, а рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло йому повноцінно реалізувати свій план наживи.

Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальному зборі акціонерів і готувала юридичну документацію, аби той скасував рішення. У відповідь олігарх отримав відмову, тому вирішив помститися.

Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Коломойський уже перебуває під вартою через іншу справу.
Українська правда
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: