6 травня 2024   14:31   1691

Про стан водоймищ та атмосферного повітря у Краматорську

Про стан водоймищ та атмосферного повітря у Краматорську
Краматорською районною філією ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МОЗ» згідно з затвердженим «Планом моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального забезпечення м. Краматорська на 2024 рік» в квітні поточного року здійснювався соціально-гігієнічний моніторинг за об’єктами довкілля: вода водоймищ, атмосферне повітря, зовнішнє гамма-випромінювання.

В м. Краматорську 2 постійних створи спостереження на річці К. Торець: створ в районі парку «Сад Бернацького» який характеризує річку на вході в місто, і створ «Ясногірівський» – на виході. Окрім річки Казенний Торець, в місті є Маячківське водосховище, Веселовський ставок, водосховище селища Василівська Пустош.

В квітні 2024 року за санітарно-хімічними показниками досліджено 5 проб води вищеозначених водоймищ, зареєстровано 5 відхилень (100 %) по створах спостереження на річці Казенний Торець - в районі парку «Сад Бернацького» та створу «Ясногірівський», Маячківському водосховищу, Веселовському ставку, водосховищу селища Василівська Пустош по сульфатах, сухому залишку, хімічному споживанню кисню (ХСК), магнію, біохімічному споживанню кисню за 5 діб (БСК5), розчиненому кисню, нітратах.

За мікробіологічними показниками досліджено 5 проб води водоймищ, зареєстровано 4 відхилення (80%) по створу в районі парку «Сад Бернацького» та створу «Ясногірівський», Маячківському водосховищу, Веселовському ставку, де виявлені лактозопозитивні кишкові палички.

В квітні поточного року проведено 123 досліджень атмосферного повітря, зареєстровано 6 відхилень (4,88 %) в районі автомагістралей міста. Відхилення зареєстровані на перехресті вулиць
Дніпровської з вулицею Олекси Тихого по вуглецю оксиду, азоту діоксиду, пилу, фенолу, формальдегіду, сажі.

Радіаційна ситуація в місті залишається стабільною. За квітень поточного року проведено 180 вимірювань зовнішнього гамма-випромінювання. Рівень гамма-фону в квітні 2024 року складає в середньому 0,15-0,16 мкЗв/годину в контрольній точці.

Перевищень гранично-допустимих рівнів зовнішнього гамма-випромінювання в досліджених пробах зовнішнього середовища не зареєстровано.
Східний Проект
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: